top of page

Werkzaamheden

 

Woningbouw

Utiliteitsbouw

Aan- en verbouw

Overig

Ingenieursbureau Dijkstra is een onafhankelijk bouwkundig constructeur / adviesburo voor de

woning- en utiliteitsbouw.

 

Onze werkzaamheden zijn zeer veelzijdig en divers. Waarbij gedacht kan worden aan:

 

- kleine verbouwing aan woning of utiliteitsgebouw:

een doorbraak in dragende wand, aanbouw, erker, dakopbouw, dakkapel, nieuwe opbouw op bestaande garage met controle van de bestaande constructie en palenplan en fundering.

 
- funderingsherstel.

Veelal in de regio Zaanstreek (Oostzaan, Koog aan de Zaan, Zaandijk, Zaandam, Krommenie, Westzaan, Assendelft, West-Knollendam, Wormer, Jisp, Oostknollendam, Wormerveer en Marken-Binnen) en regio Amsterdam, maar ook met projecten door het hele land, daar waar gebouwen zijn verzakt en vijzelen of geheel funderingsherstel berekend en getekend dient te worden. Door nauwe contacten met gecertificeerde funderingsherstel bedrijven, is er in de loop der jaren een grote hoeveelheid ervaring en kennis opgedaan m.b.t. de mogelijkheden tot een efficiënte en verantwoorde wijze van funderingsherstel. De werkzaamheden omvatten hierbij het berekenen van een geschikte (en toegestane) paal- en heisysteem (aangezien in sommige gebieden en in sommige gevallen b.v. trillingen dienen te worden uitgesloten), zoals o.a. heien d.m.v. perspalen, casing draaipalen, maar ook de standaard geheide stalen buispalen.

 

- nieuwbouw berging, garage.

berekening en tekening van het palenplan, fundering, sonderingsadvies, eventuele staalconstructie en houtconstructie. Tevens kan met een goede grondslag de constructie berekend worden op een zgn. fundering op staal, wat duidt op een fundering welke direct afdraagt op de grond. Dit kan middels een strokenfundering of een fundering met vorstrand.

 
- nieuwbouw woning.

het ontwerp, berekening en tekening van sonderingen, palenplan, fundering, staalconstructie, houtconstructie. Ook strokenfundering of fundering met vorstrand.

 
- appartementen en kantoorruimte.

het ontwerp van vloerdikten, wanddikten, overspanningsrichtingen, stabiliteit en de verdere uitwerking van de constructie.

 

- bedrijfsruimten.

berekening en tekening van de staalconstructie, betonconstructie, houtconstructie.

 
- openbare gebouwen.

banken, scholen, winkels, zorginstellingen

 

- overige constructies

waar de kennis van een constructeur voor nodig is. In beton, hout, metselwerk en staal. Waarbij deze algemene productnamen in de breedste zin van het woord kunnen worden gebruikt. Beton in alle mogelijke betonkwaliteiten. Hout in alle houtklassen en soorten. Staal in standaard staal S235, S275, S355, maar ook RVS e.d. Metselwerk in baksteen, maar ook kalkzandsteen, poriso, betonblokken e.d.

Dit kan in alle gevallen waarin kennis van wiskunde, natuurkunde en mechanica, in combinatie met de geldende normen, nodig is.

 

Hierbij kan men denken aan:

- controle, beoordeling en herstelplan voor scheurvorming van gebouwen

- verzakkingen van bouwwerken

- controle, beoordeling en herstelplan naar aanleiding van brand of water schade aan constructies.

- beoordeling bestaande constructies en de capaciteit ervan t.a.v. de oude en nieuwe normering

- plaatsing zonnepanelen, luchtbehandelingskasten of overige ballast

- kunstwerken

- landhoofden, brugliggers, brugdekken, hekwerken.

 

Verder zijn wij tevens inzetbaar voor toezicht op de bouwplaats voor b.v. heitoezicht, kontrole van wapening in funderingen en vloeren, controle staalconstructie etc.

Ook kunt u bij ons terecht voor de algehele coördinatie en controle van aangeleverde constructiestukken van derden, waarbij er afstemming plaats dient te vinden tussen de verschillende constructie onderdelen.

 

bottom of page